Min sjukhushistoria. ( )
Hem Om mig Kontakt

Min sjukhushistoria.

Som många vet så har jag varit med om en svår ridolycka & hamnade på sjukhus i två veckor. Detta är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Fy fan vad ont jag hade innan jag hamnade på intensiven (IVA). Jag kunde inte andas hemma & efter några dagar kunde jag inte ens ligga ner. Jag kunde inte heller gråta, för det gjorde för ont. Ambulansen var hemma, men dom ville inte plocka med mig. För ingenting var brutet enligt läkaren på akuten i Lidköping.

En vecka senare tvingade mamma in mig i bilen. Vi åkte tillbaka till akuten i Lidköping. Väl där sa läkaren att jag hade åkt på en urinvägsinfektion i samband med avramlingen. Haha, visst! Men så var det inte... Jag kunde inte ligga ner, så på röntgen fick jag en lugnande tablett. Men den hjälpte inte. Så jag fick stå & sitta på röntgen. Bilderna var inte lika bra, men dom kunde hitta felet. Jag hade vätska i lungan & min mjälte var rejält skadad. Lite värre än urinvägsinfektion.

Jag fick prata med en kirurgläkare från IVA. Han förklarade att han var tvungen att operera mig fort. Man kan dö av detta tydligen. Jag blev riktigt nervös, men han lovade mig att han kunde ta bort smärtan. Jag åkte till IVA där dom dukade upp operationsbordet. Fan det var läskigt, för jag såg precis alla instrument dom skulle använda. Fick även två kanyler i handen. Sedan somnade jag & när jag vaknade så hade jag en slang i lungan. Det såg skitläskigt ut, men jag kunde andas mycket bättre. Slangen togs bort efter fyra dagar tror jag.

Hamnade på kirurgavdelningen när jag var bättre. Fick pencillin i kanylen tre gånger om dagen plus dropp. Fick inte heller gå upp ur sängen. Så fick ha en äcklig kateter! Men jag hade redan varit med om värre grejer, så det spelade ingen roll.

Tack till alla som stöttade mig & kom på besök under sjukhustiden. Jag älskar er alla! Tråkigt nog måste jag ta det lugnt i två månader, så ridning i sommar blir det inte. Men jag vill hellre bli bra först...

 • Kommentera här
  Design og koding: Ina Anjuta

  Kategorier

  Arkiv

  Senaste inlägg

  bilde