Filmer där självskada kommer upp. ( )
Hem Om mig Kontakt

Filmer där självskada kommer upp.

Det finns tjejer där ute som läser min blogg & som vill ha tips på filmer där självskador uppkommer. Idag finns det flera stycken sådana filmer, inte bara i Sverige. Så här kommer mina tips:

2:37 = En helt vanlig skoldag på en helt vanlig högstadieskola någonstans i Australien. Klockan är 14:37 när en elev släpas ut från en toalett med snittad pulsåder. Vem är det som har tröttnat på livet?

American Girl = 15-åriga Rena har ett problem och under de närmaste nio månaderna kommer det bara att bli större... Hon är med barn. Hon har svårt att hantera situationen och försöker vid flera tillfällen att ta sitt liv. Helst vill hon berätta om graviditeten för sin pappa som hon älskar och saknar, men han sitter i fängelse på livstid. Snart är det dags för den årliga picknicken när familjerna får besöka sina anhöriga i fängelset. En picknick som inte alls blir vad hon hoppats på.

Fucking Åmål = Sextonåriga Agnes är ensammast i hela världen, det tycker i alla fall hon själv. Hon har flyttat till Åmål från Mariefred och har egentligen bara en vän i Åmål, Viktoria. Agnes är djupt förälskad i Elin, en flicka som enligt ryktet ska ha hånglat med alla pojkar på skolan. Elin är populärast i Åmål och därmed raka motsatsen till Agnes. Av en händelse kommer Elin hem till Agnes på hennes födelsedag. Efter den händelsen börjar Elin på allvar fundera över om hon är homosexuell, men kommer på andra tankar när hon möter Johan. Tiden går och Agnes är lika kär i Elin som innan. Elin börjar i sin tur bli osäker på sin kärlek till Johan och beslutar sig för att göra slut. En dag i skolan drar Elin in Agnes på en toalett och försöker förklara att hon är kär i henne.

Hip Hip Hora = Sofie, Amanda och Emma har precis börjat sjuan och ser fram emot högstadiet med spänd förväntan. Mest nyfikna är de på skolans coolaste killar Mouse, Jens och Sebbe. Men högstadiet blir inte riktigt som de tänkt sig; på en fest blir Sofie alldeles för full och blir medvetslös, och Mouse och Jens tar förnedrande foton på henne. Snart har hela skolan sett bilderna och allting rasar samman.

Thirteen  = Tracy Freeland är mammas lilla flicka och är duktig i skolan men när Tracy börjar umgås med skolans populäraste tjej, Evie Zamora, förändras allt. Sprit, droger, sex och brottslighet blir plötsligt vardag, något som sätter sina spår i den redan hårt åtsatta familjen Freeland.

Älska Mig = Älska mig är baserad på ungdomars egna berättelser om mobbning och utsatthet. Filmen handlar om 15-åriga Alice som inte blir accepterad för den hon är, och om Josse som inte vågar bry sig trots att hon egentligen vill.

  • Kommentera här
    Design og koding: Ina Anjuta

    Kategorier

    Arkiv

    Senaste inlägg