Restips: Polen ( )
Hem Om mig Kontakt

Restips: Polen

 
Ett land man kan besöka både sommar & vinter är Polen. Givetvis är det underbart att vara där på sommaren, men även vintern är en upplevelse. Människorna i Polen är hjälpsamma & trevliga. Man ska aldrig vara rädd för att prata med någon där. Dock pratar de inte engelska, utan här gäller polska eller tyska. I vissa städer nära Ryssland pratas även ryska.
 
 
Åker man till norra Polen så som Świnoujście, Gdynia, Sopot, Gdańsk mfl så ska man definitivt passa på att sola på deras enorma badstränder. Man kan inte se slutet på de. Jag testade även på att kitesurfa senaste gången i Świnoujście. Det är en populär vattensport i norra Polen.
 
 
Om du gillar partyliv så är Polen perfekt. För 15 vodkadrinkar (starka) på en populär nattklubb får man betala ca 200 svenska kronor. Deras nattklubbar stänger 04 eller 06 beroende på popularitet. För kvinnor brukar det vara gratis inträde, män betalar endast en liten summa på ca 20 svenska kronor. Ett VIP-bord i Świnoujście kostar 100 svenska kronor.


Det finns mycket historia & minnen om andra världskriget i Polen. Vill man åka längre ner kan man besöka Auschwitz i Kraków. Besöker man Świnoujście kan man åka till Fort Geharda. Det är mycket historia om krig i Polen. Hemskt att se, men mycket intressant.
 
 
Om man gillar spa & lite mer lyx ska man besöka Sopot. Där är allt lite dyrare & många av Polens kändisar besöker denna staden. Allt är rent & snyggt i Sopot. Här finns många små, mysiga fik & vill man testa choklad så finns det en butik för detta också.
 
 
Att åka taxi i Polen är sjukt billigt. Vi betalade 20 svenska kronor för 5 km & då väntade taxin på oss i ca 30 minuter & körde oss tillbaka för 25 svenska kronor. Häst & vagn kan man också unna sig i Polen, men det är lite dyrare. För 2 km betalade vi 100 svenska kronor.
 
 
Hur tar man sig då till detta land? Jo, från Sverige går det färjor från Ystad, Karlskrona & Nynäshamn. Det är både billigt & ett bekvämt sätt att ta sig till Polen. Billiga flyg finns också, men det har jag inte prövat än så det kan jag inte tala för.
 
  • 2014-11-21
  • kl.10:00:21
  • Kategori: Tips


  • Kategorier

    Arkiv

    Senaste inlägg