Krig i Polen? ( )
Hem Om mig Kontakt

Krig i Polen?

Det blev så oroligt i Polen vid den lilla färjan Karsibór. Jag & Jacek åker i min bil före Emil & dom andra. När vi åker på vägen mot Karsibór så hör vi sirener & ser en vanlig polisbil köra emot oss i andra riktningen. Bara några hundra meter efter kommer polisbussar med galler på fönstren & militärbilar från Ryssland. Var över 20 stycken...

När vi sitter & väntar på Karsibór så går både polis & militär runt alla bilar med stora vapen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle kolla på. Har aldrig tidigare i mitt liv varit så rädd. Bilen framför oss blev visiterade, både mannen & hans lilla hund. Därefter blev jag & Jacek det. Den polskan jag kan räddade mig väldigt bra. Vi fick även visa pass & berätta vad vi gjorde i Polen. Dom släppte mig & Jacek över med lilla färjan, men vi sa att vi vill vänta på dom andra. Då säger polisen att om vi ska någonsin få åka över så är det nu. Annars kan vi skita i det. Dom orden skar i huvudet, så vi körde ombord på lilla färjan & lämnade dom andra.

Emil & dom andra fick stanna kvar i två timmar ungefär. Melissa var så orolig att hon smsade mig hela tiden. Men då hade polisen sagt att dom snart tar hennes mobil ifrån henne. Och jag & Jacek var & köpte kebabrullar på andra sidan då vi hör någon bomb typ. Jag hoppade fyra meter upp i luften. Sen direkt efter började det skjuta & dom bara matade med skott. Min första tanke var att nu lever inte våra vänner. Jag vågade inte heller ringa någon av dom pga vad polisen hade sagt.

Efter två timmar kom Emil & dom andra över med Karsibór. Då hade Emil köpt dom loss för 500 zl, det är ca 1 200 svenska kr. Melissa kramade mig hårt & grät. Jag var så sjukt glad att vi var ihop igen. Och när vi står & kramas så kör tre ambulanser förbi oss i en väldig fart med sirener på.

Wozi som hade sin dotter med sig & kört över med en annan färja var orolig. Hennes dotter brukar inte gråta, men nu gjorde hon det. Wozi sa att vi bör åka direkt till färjeläget & vänta för att få åka till Sverige. Så det gjorde vi, men vi hörde hela tiden skott & bomber. Vågar vi åka hit nästa år?  • Kategorier

    Arkiv

    Senaste inlägg