En tur till förlossningsakuten

Vaknade i natt vid 01:30 av fruktansvärda smärtor i magen som gick ut i ryggen. Kunde inte sätta fingret på vad det var, hade aldrig känt så förut 😢 Jag trasslade mig upp från sängen och promenerade runt i vardagsrummet en stund. Gick och kissade kanske åtta gånger inom loppet av 20 minuter. Smärtorna avtog inte utan blev bara värre och värre, till slut stod jag inte ut. Tårarna kom och jag väckte Maciek som låg och sov. Han bad mig ringa förlossningskoordinatorn direkt. Efter ett snabbt samtal dit satt vi i bilen på väg till Östra sjukhuset. Värkarna blev mer och mer plågsamma och jag ville bara få ett slut på detta 😢 Maciek var hur lugn som helst och det hjälpte mig otroligt mycket.
 
När vi kom till förlossningsakuten blev vi tilldelade ett stort rum med någon lian i taket. Ingen aning om vad det var, men kanske någon föder en apa som vill klättra lite. Vi fick först träffa en jättetrevlig undersköterska som lugnade oss att om jag var öppen så kommer dom att göra ett akut kejsarsnitt. Tyvärr fick vi en riktig bitch till barnmorska som även visade halva brösten 😒 Hon satte två saker på min mage som skulle mäta Grzegorz hjärta samt hålla koll på honom. Vid det här laget så vet vi ju att Grzegorz hatar ultraljud och liknande, så givetvis samarbetade han inte. Barnmorskan med halva brösten ute blev irriterad och försökte få Grzegorz att ligga still. Jag sa åt henne att det är ingen idé att bli sur över en sådan sak. Då gick hon istället ut från rummet och där låg jag med värkar titt som tätt och Grzegorz bråkade med mig i magen.
 
Vi blev hemskickade eftersom jag inte var öppen något. På ett sätt var det skönt, men samtidigt så hade jag velat göra det där kejsarsnittet när vi ändå var inne. Är livrädd att få samma hemska smärtor igen 😢 Förstår att det är helt normalt, men fy fan alltså... Väl hemma fyllde Maciek upp jacuzzin med varmvatten och hjälpte mig i. Där låg vi en lång stund och smärtorna avtog successivt. Jag somnade även där i jacuzzin haha 😊 Var verkligen helt slut, vilket även Maciek var. Tycker synd om honom som måste åka till jobbet idag. Nu ska jag försöka vila lite mer, vi hörs senare!
 
(null)