Rädslor som inte slog in

Ni vet när man är yngre och pratar med sina väninnor om hur ens framtida graviditet kommer att vara eller hur man kommer bli som mamma. Alla är vi olika och det gäller även vilka rädslor man har. De som säger att dom inte är rädda för att förändras under en graviditet ljuger. Vi är alla rädda för förändringar, men med tiden så accepterar vi det. Jag hade flera rädslor inför graviditeten, men som inte uppstod denna gång. Vem vet, det kanske händer under min nästa graviditet 😉 Här nedan har jag delat med mig av dom fem största rädslorna som jag hade:
 
BLI EN SPYFLUGA
Många mår ju illa i början och kräks som flugor. Jag trodde att även jag skulle göra det. Att varje morgon springa direkt till toaletten och kräkas. Kanske ibland skulle jag inte hinna och istället kräkas i sängen. Men så fel jag hade! Jag kräktes kanske 2-3 gånger, sedan var det bra med det. Däremot mådde jag ganska illa i första trimestern, men det är ju inte lika farligt som att behöva ligga vid toaletten dygnet runt.
 
VÄGA ÖVER 100 KG
Ni vet alla förlossningsdokumentärer på tv? Där är 90% av alla blivande mammor riktigt feta. Jag trodde att jag också skulle bli så tjock under min graviditet och att det var normalt. Enligt min barnmorska så är det istället ovanligt att man blir så tjock. Man går upp max 20-30 kg, beroende på person. Jag har ju knappt en gravidmage enligt mina väninnor, ändå är jag i vecka 38. Visst känner jag mig själv gravid och att magen är i vägen, men jag är absolut inte på samma nivå som tjockisarna på tv.
 
FÅ SUPERDUPERMEGA BRÖST
Alla vet att man får större bröst då man är gravid eftersom mjölk produceras. Men jag trodde att jag skulle få såpass stora bröst att jag skulle ha problem att hitta en passande behå. Som tur var hade jag fel, även om mina bröst har ökat från C-kupa till F-kupa. Jag kan fortfarande gå in på Lindex och köpa en normal behå som inte är farligt dyr. Använder dock mest sportbehåar från Trofé som är helt underbart sköna.
 
EN HÅRRESANDE TID
Ju större man blir runt magen desto svårare att raka benen och underlivet. Det är något jag tror alla förstår. Jag hade en stor fasa för att inte kunna raka mig under tredje trimestern. Eftersom jag har fobi för hår så skulle det påverka mig mycket. Men jag klarar av att raka både benen och underlivet utan problem. Eller ja, jag ser ju inte mitt underliv men man kan ju känna sig fram. Det blir ju lite som en skattjakt.
 
TANT-VARNING
Jag vet en kvinna som blev en riktig tant under och efter graviditeten. Hon slutade färga håret, köpte riktigt fula kläder och skaffade hemska glasögon. Detta var också en rädsla som jag hade; att bli en tant. Gravidkläderna som H&M hade då jag var yngre var otroligt tråkiga och man kunde tro att Greta 85 år handlade på den avdelningen. Men jag har inte blivit någon tant och inte heller har jag fula gravidkläder.