Vägen till ett kejsarsnitt - DEL 4

Idag kom brevet som både jag och Maciek väntat på, dvs datumet för det planerade kejsarsnittet. Direkt när vi såg vilket datum vi fått så blev vi väldigt besvikna 😞 Vår barnmorska hade trott att vi skulle få komma in tidigare, vilket även vi hoppades på. När man tillhör Auroramottagningen så finns det ju en anledning till varför man får ett kejsarsnitt. Då vill man absolut inte att kvinnan ska vara med om att förlossningen startar automatiskt. Jag är ju livrädd för att Grzegorz vill ut tidigare och att vi måste åka in akut. Både vår barnmorska på MVC samt barnmorskan på Auroramottagningen har sagt att om förlossningen startar på egen hand så får jag ändå ett kejsarsnitt. Men jag vet hur vården i Sverige fungerar och det blir aldrig som man vill 😒 Därför är jag hela tiden orolig för att hamna i en sådan situation. Jag har ju som sagt en mycket stor anledning till att göra ett kejsarsnitt och då vill jag inte ens höra något om vaginal förlossning.
 
Det fanns även massvis med information i brevet. Vi ska även på ett inskrivningssamtal innan själva operationsdagen. Bara det samtalet kommer ta ca tre timmar 😪 Känns ju väldigt jobbigt att behöva sitta och lyssna på samma information som man precis läst i brevet. Däremot ska jag och Maciek tillsammans skriva ett förlossningsbrev och lämna under inskrivningssamtalet. Eftersom Maciek inte pratar svenska så kan det vara viktigt för personalen att veta det.
 
Inte nog med detta... Fick en jävligt onödig kommentar idag. Personen frågade varför jag inte ska föda normalt. Vadå normalt? Är inte ett kejsarsnitt normalt? 😳 Då har jag missat något. Så nu vet ni alla att jag ska föda onormalt. Alltså snälla, lägg ner detta skitsnack. Alla kvinnor äger rätten till sin kropp och ska få föda hur dom vill. Alla sätt är normala, bebisen ska ut antingen via underlivet eller magen. Alla som gör ett kejsarsnitt har en anledning till detta som ingen har med att göra. Så jävla onödig kommentar så jag tror jag spyr 😡