Då var MS-utredningen gjord

Var på Sahlgrenska sjukhuset kl 09:00 imorse för jag skulle göra min MS-utredning. Det började genom att jag skulle på magnetröntgen med kontrast. Fick ha någon konstig ställning över huvudet vilket gjorde att jag blir panik pga min klaustrofobi 😓 Men jag kunde titta på någon film under tiden som dom ordnat. Eller film och film, var mer lugnande musik och filmer på havet. Det hjälpte en aning, men det var hemskt att ligga där så länge och i ett trångt utrymme där man inte kunde röra sig.
 
Min läkare på MS-teamet var helt okej, kan faktiskt inte klaga. Hon frågade varför jag tror att jag har MS och jag förklarade lite kort samt att jag gav henne 5 st fulla A4-sidor som jag skrivit mer utförligt hur jag mår och mina symtom. Jag fick även testa min balans, reflexer och synen. Vet ju att jag ser dåligt på höger öga, men tydligen var vänster öga nästan lika dåligt 😯 Blir ju att skynda sig till en optiker nu då.
 
Sedan var det dags för lumbalpunktion vilket jag fruktade otroligt mycket. Fick i alla fall Stesolid i kanylen, men kände knappt av det 😞 Men jag måste säga att läkaren som stack mig i ryggen var ändå den bästa som stuckit mig hittills där. Efter sticket i ryggen var det dags för alla blodprov, dvs 8 provrör skulle som få ut från mig. Jag är sjukt svår att sticka och mina blodkärl rymmer från nålen. En sjuksköterska stack mig ca 20 gånger, men lyckades bara få ett provrör fullt 😓 Slutade med att jag fick panik och blev illamående. Sjuksköterskan ringde en narkossjuksköterska som skulle komma direkt. Samtidigt fick jag mer Stesolid i kanylen för jag skulle slippa paniken. Hjälpte en aning, men när narkossjuksköterskan kom fick hon bara på ett stick alla provrör fulla. Det var tacksamt för jag mådde verkligen riktigt dåligt 😞
 
Nu väntar jag bara på att få reda på svaret om jag har MS eller inte. Det tar ca 2 veckor att få en diagnos. Jag håller alla tummar och tår samt ber till Gud att jag får diagnos. Det är inte roligt att ha ont dagligen och under vissa perioder ha så pass ont att jag är sängliggandes 😢 Jag vill bara ha hjälp, att någon bekräftar mina smärtor, en trygghet.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
Det är strängt förbjudet att kopiera bilderna i detta inlägg.